Учениците от ОУ “Душо Хаджидеков отново се завърнаха в класните стаи

...
Учениците от ОУ “Душо Хаджидеков отново се завърнаха в класните стаи
Коментари Харесай

След пожара: ОУ “Душо Хаджидеков” отново отвори врати

Учениците от ОУ  “Душо Хаджидеков ” още веднъж се завърнаха в класните стаи след пожара в школото. Покривът на постройката е изцяло подготвен след огромния пожар.
Прочетете още
Припомняме, че още на 1 септември, когато изгоря покривът, кметът на място даде обещание, че до месец децата ще се върнат в учебно заведение. Спешният ремонт струваше на общината близо 470 хиляди лева, а строителят стартира работа по него на изключителни смени седмица след пожара. Подменена и импрегнирана е цялата дървена структура от близо 700 кв.м, положена е хидро- и топлоизолация, инсталирани са нови улуци и дейна мълниезащита, която е била и замерена.Сградата към този момент е изцяло безвредна и годна за образователен развой. Това са удостоверили и голям брой проби при оптимално натоварване на елмрежата.

Тази заран бе даден алегоричен старт на образователната година в ремонтираната постройка,предаде Българска национална телевизия. В двора на учебното заведение още веднъж имаше пожарна кола, само че този път огнеборците пристигнаха, с цел да полеят на децата, че да им върви по вода в обновеното учебно заведение.

Учениците пък зарадваха пожарникарите с ръчно изрисувани от тях сърца. Бързата интервенция на пловдивската пожарна по време на случая предотврати възможното срутване на учебната постройка и вредите останаха единствено по покрива.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР